Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Eισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ανέφεραν ότι ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν που αντιμετωπίζει κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε πρέπει να προφυλακιστεί και δήλωσαν ότι ερευνούν εάν ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Την ίδια στιγμή οι συνήγοροί του δήλωναν σχεδόν βέβαιοι ότι ο πελάτης τους «θα αθωωθεί».ΟΡΙΣΤΙΚΕ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΤΗΝ 20 ΜΑΙΟΥ.Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν εισήλθε στις 10:50 τοπική ώρα (17:50 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.
Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Οι συνήγοροί του τόνισαν ότι θα δηλώσει αθώος.Δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.Βαριά ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, που κατηγορείται για «σεξουαλική επίθεση, και απόπειρα βιασμού» μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία κατήγγειλε τον Στρος Καν, ότι αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, προχώρησε σε αναγνώρισή-ταυτοποίησή του, ως τον επίδοξο δράστη κατά τη διάρκεια «συνάντησής» τους στο αστυνομικό τμήμα.
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
«Δεν έχει διπλωματική ασυλία», τόνισε ο Τζον Γκρίμπελ. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ δέχτηκε να υποβληθεί και σε άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου